Sakta men säkert sjunker temperaturen ute och det blir allt jobbigare att ta sig till jobbet på morgonen. Ni som också måste upp vid sju-snåret vet vad jag pratar om. Frosten täcker gräset och bilen vägrar starta. Som tur är för hösten med sig nytt mode, och att få unna sig en ny höstkappa slår aldrig fel.

Den varma och långa sommaren har inte direkt fått en att gå i tankar att köpa en ny höstgarderob. Nu börjar det dock kännas att det är dags. Det kluriga är att hitta kläder som sitter bra och samtidigt är moderiktiga för hösten 2018. Förra året var det rutigt och rött som gällde, en ganska färgsprakande säsong. Det här året ser det dock ut att bli mer åt klassiska mörka mönster och härliga material att värma sig med. Det är dags att slänga in sommarklänningarna längst bak i garderoben och ta ut alla mysiga plagg man längtat efter att få ha på sig. Hösten, du är välkommen!

Det som gäller

Som alltid är det vissa mönster, färger och material som sticker ut som trendigt inför varje ny säsong. Hösten 2018 verkar inte bli ett undantag. Att då ha koll på vad som är trendigt och stilsäkert är A och O i valet av höstkläder. När det kommer till material är sammet något som är riktigt hett nu i höst, det samma gäller plagg som går i blåa nyanser, iallafall om man om man lyssnar på de råd som ELLE delar med sig av. När vintern börjar närma sig är en dunjacka ett skönt plagg att bära, särskilt om snön börjat falla. Det är ett säkert kort för att både vara snygg och varm, en kombination som annars inte alltid funkar så bra tillsammans.

Jackor och kappor i fokus

Man är rätt van vid att gå direkt ut med en lätt blus eller t-shirt utan att behöva lägga en extra tanke på huruvida det är för kallt ute. På något sätt blir man ändå rätt trött på att inte kunna använda andra halvan av sin garderob bestående av tjocktröjor och jackor. Att det är just de plaggen som ligger i fokus under hösten är därför ingen förvåning. I Damernas Värld menar de att höstens ytterplagg präglas av rutiga mönster, markerade midjor och färger som går i liter mörkare nyanser.

Men under jackan då?

Självklart handlar inte höstmode enbart om ytterplaggen, det finns en hel värld med accessoarer, byxor och tröjor. Även här syns ett genomgående trend av mörka och murriga färger. Det är många bruna och gråa nyanser som dominerar bland plaggen, men det hör ju ändå hösten till. Om du redan har en jacka att möta hösten i kan du spana in de tips som Metro Mode presenterar i en lättöverskådlig lista. I den täcker de allt från skor till huvudbonader. Lyckas du kombinera alla tips lär du garanterat bli uppmärksammad som stilsäker av personerna du möter på gatan. Hösten som annars är en ganska deppig årstid är lätt att muntra upp med trendiga kläder och ett glatt humör!