Nytt år och nya härliga inredningstrender. Under 2021 är det trendigt att inreda ditt hem med influenser från medelhavet, 70-talet och naturen. Trämaterial i olika skala är i år väldigt trendigt och tillsammans med jordnära färger kan du skapa en harmonisk miljö i ditt hem.

Vill du inreda trendigt 2021 ska du satsa på trä, minimalism och inspiration från naturen och medelhavet men även tänka på att sätta en personlig prägel på din inredningen. Föregående år har vi spenderat väldigt mycket tid hemma och det har resulterat i att vi blivit mer intresserade av att göra våra hem till en oas.

Inspireras av naturen

Är du sugen på att måla om hemma ska du använda årets trendiga färger som beigt, grått och brunt för att få en ombonad och harmonisk känsla. Vill du kombinera det med någon annan färg kan du med fördel välja nyanser i rött och blått eller olika pastellfärger. När du ska inreda dina väggar kan du sätta upp tavlor och andra detaljer inspirerat av medelhavet, naturen och 70-talet. Hos Decor of Sweden hittar du mängder med tavlor och posters som kan passa på din vägg. Att göra en tavelvägg är inte lika trendig detta år.

”År 2021 smyger sig accentfärgerna lila, mintgrönt och ljusblått in i den jordiga färgskalan som blev tongivande 2020.”
(Expressen 15 december 2020)

Trä är trendigt

Något som växt sig allt starkare är naturliga inslag och nytt för året är att inredningen ska ge en känsla av att vara ute inomhus. För att göra det kan du ta in olika typer av växter och olika träslag, allt från obehandlat trä till klassisk furu. Trä kan du använda hur mycket eller lite du vill.