Att ha ett eget bad att njuta av är helt fantastiskt. För att få en egen oas är det viktigt att tänka på umgängesytorna runt omkring poolen, badtunnan eller spabadet. Låt badet stå i centrum och inred med sköna möbler och naturnära detaljer.

Att kunna ta ett värmande bad utomhus året om är en dröm. Om du köper ett spabad, pool eller en badtunna kan du njuta av din egen avslappnande oas oavsett säsong. När du ska köpa ditt utebad är det viktigt att du tänker på vissa saker; det finns många olika modeller och varianter att välja mellan. Hos Svenska badtunnor kan du hitta badtunnor som är vedeldade eller gasoleldade och terasspooler som är eluppvärmda. De har ett brett sortiment och du hittar garanterat något som passar dig.

Tips när du ska välja bad

Woman,Sitting,On,Tub,,OutdoorEtt spabad är lite enklare att hantera än en vedeldad tunna men däremot drar ett spabad mer el medan en badtunna har en låg driftkostnad. När du köper ditt utebad ska du tänka på placeringen. Det kan vara en bra idé att placera poolen på en plats där du är skyddad mot både insyn och vind. Tänk på att ett utebad behöver en stabil och plan grund. Väljer du en badtunna måste den rengöras oftare eftersom träet blir en grogrund för bakterier medan ett bad som har plast invändigt eller ett aluminiumkar är lättare att rengöra. I ett spabad räcker det att byta vatten två-tre gånger per år.

Inred din oas

När du ska inreda ditt badområde som ska bli din oas ska du tänka på att sätta badet i fokus. Inred en plats där alla kan umgås i närheten av badet. Att skapa en mysig läsplats kan vara väldigt härligt på sommaren. Tänk på att det ska finnas en inred yta i skuggan. För att få en mysig naturnära helhet kan du plocka in saker från din närmiljön, exempelvis en stubbe som sidobord. Trädäck, stilfulla möbler och linnetyg är ett bra komplement till den kringliggande naturen.