Om du bor i hyresrätt ska du teckna en hyresrättsförsäkring. Det är inget måste – men skulle du ha missat att teckna en försäkring kan det bli riktigt dyrt. Nu invänder många och säger att problemet just är att hemförsäkring är dyrt i sig själv. Men så behöver det inte vara! Med en flexibel och smart hyresrättsförsäkring täcker du det som verkligen behövs.

Gofidos hyresrättsförsäkring är alternativet för dig som vill ha en smart försäkring och inte betala mer än vad du egentligen hade behövt. Många unga tvekar till exempel på om de över huvud taget ska skaffa en försäkring eftersom det är för dyrt. Så ska det inte behöva vara, speciellt om en olycka kan göra att man behöver betala en kostnad i resten av livet om man stod utan försäkring.

Hos en del kommuner kan dessutom försäkring vara ett krav för att överhuvudtaget få bli hyresgäst:

”Ljusnarsbergs kommun har uppdaterat sin policy som gäller för kommunens hyresrätter. Ett av de nya elementen i policyn är att kommunen nu kommer kräva att nya hyresgäster har en hemförsäkring.” Läs mer om policyn här.

Vad täcker en hyresrättsförsäkring?

Alla hyresrättsförsäkringar täcker olika saker. Det du ska titta efter är om den hyresrättsförsäkring du äger har följande inkluderat: skador på hyresrätten, stöld, reseförsäkring och överfallsförsäkring. Du kan läsa mer ingående om vad som är bra att känna till vid till exempel brand i din hyresrätt och hur försäkringsbolaget agerar. Det kan till exempel vara bra att veta att du kan bli av med hyreskontraktet efter en brand.

Var smart och gör dig själv en tjänst. Teckna en försäkring som utgår från dina ägodelar och välj ett försäkringsbolag som inte bara antar att du äger mer än vad du gör. Det gör att du sänker dina försäkringskostnader samtidigt som du gör dig själv en stor tjänst.