Hösten närmar sig och det är dags att inventera och uppdatera garderoben. I höst och vinter tar accessoarer och smycken mer plats än någonsin i modebilden. Efter en vår och sommar då många av oss fått bekanta oss med distansarbete och hemmaplugg så ligger fokus mycket på örhängen, halsband och hårsmycken. Inte konstigt då det är de accessoarerna som syns när vi sitter framför datorn och träffas digitalt.

När det kommer till stil och material får smyckena får gärna vara skulpturala och juvelerna syns åter i var kvinnas öron. Kanske är det så att vi efter Corona-våren längtar efter glitter och glamour mer än någonsin? Satsa på smycken i god kvalitet och i äkta och hållbara material, guld eller silver spelar ingen roll. För den som har råd är smycken med diamanter alltid en bra investering som lyfter vilken outfit som helst. Pärlor syntes också på catwalken, både som örhängen och som halsband. Här finns med andra ord möjlighet att fynda i mormors smyckeskrin!

Tidlösa smycken för en hållbar stil

Precis som tidigare är hållbarhet och tidlöshet viktiga komponenter i modebilden och i höst vill vi gärna satsa på hållbara accessoarer och smycken som kan användas år efter år. Spana gärna in den svenska designern Efva Attling vars smycken kan bäras i många säsonger utan att kännas daterade. Den senaste kollektionen av hennes örhängen hittar du på https://www.efvaattling.com/sv/produkter/orhangen/ där du garanterat kan hitta en stil som passar just dig. Trenden med handgjorda och exklusiva smycken, gärna av lokala designers kommer inte att mattas av under året, snarare tvärtom.

Välj kvalitet framför kvantitet

”Fast fashion” eller ”slit och släng”-mode har länge varit påväg bort och känns numera fullständigt passé. Nu vill vi ha produkter av god kvalitet i vår minimerade garderob. Ett starkt tips inför höst- och vintersäsongen är därför att satsa på ett fåtal plagg och accessoarer i material som håller länge. Investera i smycken som du kan älska år efter år så kommer du att vara on trend även när allt återgår till det normala igen!