Förr var det mycket populärt med bäddsoffor. Sedan följde en period då de inte alls var lika populära. I dag har du antagligen inte missat att de åter igen börjar komma tillbaka i de svenska hemmen.

”Om det kommer oväntat besök är bäddsoffan också guld värd eftersom du alltid kan erbjuda en sovplats.”

Om du har ett gästrum som du också kanske använder som arbetsrum kan det vara betydligt smidigare att ha en snygg bäddsoffa än en säng där inne. Då kan du byta arbetsställning från skrivbordet, till soffan och så vidare. Och visst är det alltid bra att ha extra sovplatser i hemmet. Om du till exempel arbetar annorlunda tider än din partner och inte vill väcka denne kan det vara smidigt att ha en bäddsoffa att lägga sig i. Om det kommer oväntat besök är bäddsoffan också guld värd eftersom du alltid kan erbjuda en sovplats.

Enkelt och stilrent

Om du har en mindre bostad kan det vara klokt att ha en bäddsoffa istället för både en säng och en soffa. Då får du mer utrymme i bostaden och dessutom får du en större säng när du bäddar ut hela bäddsoffan. Att ha en bäddsoffa gör också att bostaden ser mer stilren ut. Det ser till exempel bättre ut att ha en snygg soffa än en obäddad säng mitt i rummet. Bäddsoffor finns i flera olika modeller och varianter vilket gör att du enkelt kan hitta en modell som passar in i just ditt hem. De kan även bäddas ut på olika sätt vilket kan vara bra att känna till.