Idag är det inne att tänka med huvudet och inte bara med hjärtat när du inreder ett hem. Genom smarta kombinationer och praktiskt tänkande blir du både mer hållbar, sparsam och funktionellt berikad. Om du är en samlare så är detta tankesätt ännu bättre, eftersom bra förvaringsmöjligheter bäddar för ett luftigare hem.

Fundera över vilka möbler och saker som tar störst plats i ditt hem. Kan det vara soffan? Sängen? Eller de tusentals olika småpryttlarna eller barnleksakerna som dräller omkring överallt? Lugn, det finns något att göra åt det. Investera till exempel i en skön bäddsoffa eller smarta sängskåp och få mer utrymme direkt.

bra sovmöjligheter med sängskåpSängskåpet – perfekt för ett gästrum

Har du någonsin kommit in i ett gästrum och undrat var i all sin dar du ska sova? Då är förmodligen dina bekanta betydligt mer kloka än du tror. Titta noggrant, för sängen kan finnas i väggen. Sängskåp är praktiska möbler som gömmer sängen när den inte används så att rummet kan användas till annat. Dagens sängskåp är väldesignade, funktionella och kan dessutom skapa ett mycket ombonat intryck i rummet när sängen är utfälld. Sängskåpen kan även ha andra förvaringsmöjligheter som hyllor där du kan mysa till det med ljus och böcker när gästerna anländer.

Utöver sängskåpet i gästrummet är det också den ultimata lösningen för dig som är trångbodd. Fäll ned sängen vid läggdags och fäll upp under dagarna eller när du har besök. Men sängskåpet kan också givetvis hållas öppet permanent med sängen nedfälld 24 timmar om dygnet.

Det nya konceptet för barnrummet

Även i ett barnrum kan sängskåpet göra sig bra. När det är lekdags står sängen tillrätta i sin lilla skamvrå och när det är sovdags hoppar den fram – som John Blund. Vissa sängskåp kan även ha plats för två sängar om dina barn vill dela.