Plötsligt var hela internet fullt av ten years challengebilder, den ena mer häpnadsväckande än den andra. Det kanske mest tankeväckande var hur otroligt lite folk hade åldrats på dessa tio år – eller? Med våra instagramfilter tar vi tillfälligt bort rynkor, kråksparkar, puffiga ögonlock och annat som vi kanske tampas med framför spegeln.  

På Lifetime Clinic, en av Sveriges ledande skönhetskliniker, är man väl medvetna om vilka skönhetsbehandlingar som är mest populära idag. Mycket har hänt på tio år: och skulle de själva utmana branschen med en ten years challenge hade man nog konstaterat att mycket går att göra utan kirurgiska ingrepp. Tekniken har gjort stora framsteg inom skönhetsindustrin, vilket gör många ingrepp betydligt säkrare och snyggare.

Bli kvitt ålderstecken

Varför får man egentligen de där trista, trötta ögonen? Kråksparkar, rynkor och puffar verkar vara något som drabbar vissa mer än andra.

”En del har helt enkelt ytligare blodkärl än andra, vilket gör att man lättare får mörka ringar. Huden under ögonen är tunn och blir tunnare med åldern, vilket gör att blodkärlen syns allt tydligare. Med åldern kan också eventuella påsar bli större och mer framträdande.” Expressen

Det går enkelt att konstatera att det finns lite olika sätt att bli av med rynkor, kråksparkar och annat som har med åldrande att göra. Framför allt tre: sömn, plasma pen och instagramfilter!

Ten Years Challenge har verkligen satt igång många heta debatter. Vi tittar på våra egna bilder och lägger omsorgsfullt upp en betydligt med filtrerad version av den senare, eller hur? Många kommenterar skämtsamt på kändisarnas inlägg i Ten Years Challenge – vilken bild är egentligen den gamla och den nya? Många menar att det är sådana företeelser som skapar ett behov bland oss ”vanliga” människor att filtrera bort våra halva ansikten i instragramfiltret. Men många av oss gör det enkelt för sig och bokar istället tid på en skönhetsklinik, det är ju inte svårare än så helt enkelt.