Överallt syns det reklam för dem – kosttillskotten. Det marknadsförs piller och pulver som hjälper för både det ena och det andra vilket kan få en att ifrågasätta om sin träning ens ger resultat utan dem. Hur effektivt är egentligen kosttillskott?

Oavsett om du vill gå ner i vikt, upp i vikt eller kanske vill ha något som får dig att ta i lite extra på gymmet finns det tillskott som sägs ska kunna hjälpa dig att nå ditt mål. Många gånger kan det framstå som nästintill omöjligt att nå dit utan dem, och eftersom en hel del söker en snabb lösning kan det vara lätt att börja använda kosttillskott.

Bra mat och motion

proteinpulverDet kan vara lockande att ta ett piller som ska kunna få en att gå ned i vikt, men faktum är att det i nästan alla fall går att få bukt med sitt välmående genom att äta bra mat och få ordentligt med motion. Om man lyssnar på den kände näringsfysiologen Fredrik Paulún räcker det gott och väl med att ändra sin kost och få ett större intag av vitaminer för att må bättre. Det Fredrik rekommenderar främst är att vi får i oss ordentligt med D-vitamin, och att det egentligen är ett av de kosttillskott som faktiskt gynnar en väldigt väl. Om man inte är sugen på att testa D-vitamin i form av tablett är det enkelt att blanda in motion i det hela. Man får nämligen i sig D-vitamin av att vistas i solen, och om du ändå är ute kan du gott passa på att få lite motion.