Förutom aktiv träning, bra kost och en hel del självdisciplin och motivation kan du behöva några prylar som verkligen förbättrar din träning. Inte nog med att det finns kläder som är bra för löpning, det är också bra att ha olika mätarverktyg så du kan hålla koll på dina framsteg på ett bra sätt.

Det var efter att ha varit inne på Funq Wear som insikten kom: det finns faktiskt snygga, moderiktiga kompressionstrumpor (stödstrumpor). Även om stödstrumporna har effekt på blodcirkulationen och rekommenderas för bland annat gravida, så har även löpare som joggar både professionellt och som hobby menat att de förbättrar ens förmåga på löprundan. De vittnar bland annat om känslan av att flyga fram tack vare att kompressionen sitter åt och får kroppen att kännas fastare och spänstigare. Prova själv!

Fler tips för löpet

Många frågar sig om längre eller kortare löparrundor ger bäst resultat. Här kan du läsa vad undersökningen kom fram till, spännande läsning både för den som tänker springa marathon eller kanske mer är intresserad av löpning och vad det ger för direkta effekter på ens kondition. Kom ihåg att bära med dig en stegräknare och mät din puls när du tränar, du kommer nämligen märka att det är väldigt kul att nörda ner sig i statistik kring din löpning!

Undvik skador med hjälp av rätt utrustning och genom att se till att återhämta dig mellan träningspassen. Är du till exempel förkyld ska du inte träna över huvud taget, det ger nämligen ingen effekt och du kommer bara bli sjukare av det.

Hur gör de där människorna som hinner med 300 maror på ett år? Att hitta tid till sin träning är kanske lite av fråga om fantasti. Går det verkligen att få ihop småbarnsliv med heltidsjobb och något annat vid sidan om? Många hade nog svarat nej på den frågan. Men det gäller att ta varje tillfälle i akt. Upplever du att du har lite slötid som du inte behöver till återhämtning kan du absolut ta en löprunda, det behöver inte vara en större ansträngning. Något är bättre än ingenting! Läs om småbarnsmamman som hann med 10 marathon på tio dagar.