Tycker du också om att snusa och är tjej? Då är du säkert van vid att höra diverse konstiga saker. Typ: du slutar väl om du är gravid – eller att någon bara yttrar ifall de tycker det är fräscht eller inte. Hur tacklar du kommentarerna?

Att vara tjej och älska snus är livet. Men för vissa sticker det visst lite i ögonen! Brukar du också få kommentarer för ditt snusande? Här kommer en liten guide med vad man brukar få höra som snusälskande tjej, och vad man kan säga tillbaka för att bemöta kommentarerna.

”Du snusar väl white?”

En sak som många förutsätter är att man som tjej gillar lite svagare snussorter! För det första: vad spelar det för roll, vilken snussort man föredrar? Såvida inte personen är ute efter att få smaka en grov, så har den väl inte med saken att göra.

”Du lägger väl ner om du blir gravid?” – alltså, vad är det för fråga? Ställs samma fråga till killar, är det någon som oroar sig för deras reproduktionsförmåga när de stoppar in en baksnus under läppen? Tror inte det. De har helt enkelt inte med saken att göra.

”Det där är väl inte så fräscht?” – okej, du tycker inte det är fräscht med snus. Då vet vi. Här kommer för övrigt lite fler saker som tjejer som snusar är vana vid att höra, läs den här roliga artikeln i Nyheter24! Paradoxalt nog har Café skrivit en artikel om varför man ska välja den snusande tjejen framför den icke-snusande – men vi snusar väl inte för någon annans skull än vår egen…?

Visst finns det nackdelar för hälsan med att snusa: det är ingen nyhet. Men det är fortfarande lagligt i Sverige och faktum är att allt fler tjejer ser fördelarna med att snusa istället för att röka. Det går helt enkelt bara att konstatera att folk kanske fortfarande är lite ovana vid synen, trots att det är rätt vanligt nu för tiden.