Botox och andra skönhetsbehandlingar blir allt vanligare i samhället. Idag finns det möjlighet för vem som helst att förbättra sitt utseende. Behandlingarna är enkla och effektiva till ett överkomligt pris.

Botox och fillers är två av de skönhetsbehandlingar som ökat i popularitet de senaste åren. Behandlingarna går fort att utföra och ger inga eller ytterst små biverkningar om de utförs på rätt sätt. Tänk på att anlita en seriös klinik som sätter trygghet och patientsäkerhet i fokus. All personal hos https://narvaderma.se/ är legitimerade sjuksköterskor eller läkare. De anställda har dessutom en specialistutbildning inom injektion- och laserbehandling.

Att förbättra sitt utseende genom skönhetsbehandlingar blir allt vanligare över hela Sverige. Det är inte längre något som bara används av modeller eller kändisar som lever på sitt utseende utan vem som helst unnar sig idag att se fräschare ut med olika behandlingar.

Botox

Botox är en av de vanligaste medicinska estetiska behandlingarna i världen. Botox är ett muskelavslappnande medel skriver FASS, och det brukar injiceras i ansiktet för att minska rynkor. Botox används även inom vården vid migrän, extrema svettningar och andra sjukdomar. En botoxbehandling slätar ut argrynkan, d v s rynkan mellan ögonbrynen. Kråksparkar kring ögonen och horisontella linjer i pannan reduceras också med hjälp av botox. Även assymetrier i ansiktet kan rättas till. Behandling med Botox är inte permanent utan måste upprepas efter 3 till 6 månader.

Fillers

De flesta skönhetskliniker upplever en ökning av antalet behandlingar med fillers i Sverige. Behandling med fillers sker genom en injektion av en vätska som baseras på hyaluronsyran. Trots namnet är hyaluronsyra en sockermolekyl som redan finns i våra kroppar. En fillerbehandling ger en ökad volym i det område som behandlas. Den används för att släta ut rynkor, förstora läppar och behandla ärr. Du kan se resultat av en fillerbehandling omedelbart efter injektionen. Behandlingen med fillers behöver upprepas efter 6 till 12 månader.

Ofta kombineras en fillerbehandling med botox mot de rynkor som orsakats av ansiktsmimiken. En viktig anledning till att botox, fillers och andra skönhetsbehandlingar blivit populära är att de är enkla att genomföra och ger bra resultat. Priset är överkomligt för de flesta och till skillnad från kirugiska plastikoperationer krävs inte någon sjukskrivning utan det går bra att gå till jobbet direkt efter en behandling.

Att tänka på innan du gör en behandling

  • Leta reda på en seriös klinik där den som utför ingreppet är legitimerad sjuksköterska eller läkare.
  • Kontrollera att personen har erfarenhet och specialistutbildning i att göra estetiska injektioner.
  • Gör ingreppet efter jobbet så att en mindre svullnad hinner gå ner till dagen efter. De flesta behandlingar ger dock inte några biverkningar alls.

Förutom botox och fillers finns även många andra skönhetsbehandlingar. IPL är ett effektivt sätt att behandla ytliga blodkärl, pigmentförändringar och oönskad hårväxt på mindre områden. IPL är en förkortning av ”Intense Pulsed Light” som är innebär att behandlingen sker med bredspektrumljus. Ytterligare metoder för förbättrad hudkvalitet är behandling med nålar och kemisk peeling.

Börja med att fundera över vad du skulle vilja ha hjälp med att förbättra och läs sedan på och leta reda på en seriös klinik som erbjuder den tjänst du är intresserad av.