Semestern är slut och den unniga sommarlivsstilen verkar ha satt sina spår lite här och var på kroppen. Vad passar då inte bättre än att inspireras av en riktig träningsexpert och coach? Vi människor är ju en social varelse som mår bäst av att lära oss av andras expertis. Här tipsar vi om ”Lofsan” som faktiskt även går att boka som talare på event om man skulle vilja det!

Visste du att det enkelt går att nå fram till sina favoritinspiratörer genom att boka talare från Speakers&Friends? När du fått nys om detta kan du använda det till många olika tillställningar. Vad sägs om att boka en hälsocoach till ditt jobb som en del av en konferens, eller varför inte se vilka evenemang som din favorit talar på inom närmsta framtiden? Att bli inspirerad av någon som kan det den gör brukar för många vara en kapitelvändare och ökar motivationen till att komma igång med vad det är man behöver pushas i.

Vem är denna träningscoach?

Lovisa ”Lofsan” Sandström är känd från medierna och är aktuell i flera hälsopodcasts och med böcker om träning. Bland annat får hon många frågor om hur man bäst tränar under graviditeten, något som hon tillsammans med Jessica Almenäs skrivit en bok om (”Stora träningsboken för gravida”). Här kan du läsa en intervju om den boken och inspireras till hur du kan tänka om träning medan du väntar barn.

Gå inte ut för hårt, är det vanligaste tipset som Lofsan brukar ge. Det handlar om att man kan öka motivationen lite för snabbt när man väl vill komma igång – vilket ofta resulterar i det man minst vill. Kroppen kan nämligen reagera negativt på för intensiv träning om man har legat på latsidan för länge. Konsekvensen blir att man blir sjuk, eller får förslitningsskador. Att försöka balansera sin ”impulsiva” och explosionsartade pepp är något som de flesta människor tampas med som börjar träna efter en tids paus.

Träningsfeminism

Den största inspirationskällan som Lofsan brukar ge är att inte träna för att bli smal eller för att tillfredsställa någon annan. Gör det istället för att bli stark! Genom att bli träningsfeminist kan du rikta din motivation till att stärka din kropp och självkänsla.

Inspireras genom att boka en talare som är expert på det du vill motiveras inom, lycka till!