Att spara tid och pengar med matkasse från nätet har väl i princip alla förstått vid det här laget. Men har du tänkt på vilka hälsofördelar du kan dra av matkassen också? Att testa en färdigplanerad matkasse kan vara det bästa hälsobeslutet en människa kan göra för sig! Du slipper nämligen halvfabrikat om du låter någon annan planera åt dig istället.

Bästa sajten för att jämföra olika matkassars priser är på matkasseguiden.se. Där samlar de nämligen erbjudanden från alla olika matkassar och dessutom blir det överskådligt vilken kasse som är billigast och smidigast. Att beställa hem matkassar du sätter ihop själv är också ett bra hälsobeslut, men att gå på en färdigplanerad med klara recept är desto bättre. Här får du läsa mer om halvfabrikat och varför du ska undvika dem med färdigplanerad kasse istället.

Färdiga matkassar är:

    • Bra för hälsan
    • Tidssparande
    • Lärorikt

Planering är bättre för hälsan

Att det åker ner både det ena och det andra halvfabrikatet när du ska hem och laga mat efter jobbet är inget konstigt. Det beror ju på att du har ont om tid och inte kan planera korrekt. Att det då slinker ner både färdiga köttbullar och massa annat är synd, eftersom det oftast inte tar så mycket längre tid att laga nyttigare mat från ”scratch”. Ofta handlar det snarare om att man som konsument inte har tid att planera och därför faller för spontana nycker! Men det är alltså slut på det livet nu, och det är superenkelt. Och ja, även om du äter vegetariskt halvfabrikat är det inte heller bra för miljön eller hälsan.

På skolor arbetar man aktivt för att barnen ska äta mat som är lagad från grunden. Det går att påstå att vi alla borde inspireras mer av skolmaten idag. När du själv växte upp var skolmaten ofta halvfabrikat, säkert minns du både pulvermos och morotsbiffar från skolan. Idag ser det annorlunda ut, och det skolbarnen äter nu är föredömligt för hur man som vuxen ska äta också! I halvfabrikaten gömmer sig nämligen både palmolja och fosfater, så se till att ha en välplanerad middag i fortsättningen och minska ditt avtryck både på kroppen och miljön.