Du känner säkert igen dig – dina gåvor till barnen var förr en enkel match att fixa. Men när de börjar växa upp så blir det betydligt krångligare. Vad för sorts gåvor kan få din 18-åring att dra på smilbanden på ett positivt sätt?

Inträdet i vuxenlivet kommer snabbare än du tror. Som 18-åring är ditt barn eller släkting myndig och får rösta, gifta sig och ta fullt ansvar för sig själv. Ofta dröjer det heller inte länge förrän personen i fråga flyttar hemifrån, så presenter uppskattas alltid! Hitta billiga presenter och få din 18-åring att uppskatta dig igen efter tonårsåren.

presentkortBästa gåvan till en myndig

Även om en 18-åring må vara kräsen för mindre, så finns det faktiskt många prylar som hen kommer att uppskatta. Heminredningspresenter och köksverktyg är alla i behov av när de flyttar hemifrån och så kommer även din 18-åring vara. Försök bara fundera över vilken smak vederbörande har så att det blir rätt typ av glas, bestick eller designföremål. Kanske är det bättre att satsa på nödvändiga presenter först och låta personen inreda hemmet efterhand.

Kille eller tjej?

Typen av gåva kan variera beroende på om det är en kille eller tjej du ger presenten till. Visst finns det många unisex-gåvor, speciellt om det rör köksprylar. Men du kan även ge bort körlektioner, upplevelser, en resa eller presentkort. Till en tjej kan en spa-dag vara en förträfflig gåva och till en kille, kanske ett äventyr med polarna. Har du total idétorka så ge bort en stor fest i present. De kostar en del för en 18-åring och går garanterat alltid hem. I den åldern brukar folk festa som attan.

Elektronik

Elektronikprylar har den unga 18-åringen alltid behov av, speciellt om hen ska plugga. Här kan du dock vara lite försiktig eftersom många har sina egna favoritmärken angående datorer, musikspelare och mobiltelefoner.