Från att man är runt 20 så startar kroppen sitt åldrande på olika sätt. Kollagenet i huden som bidrar till volym och elasticitet minskar, vilket gör att man tappar spänst i huden och därmed får rynkor. Rynkor uppstår inte enbart av åldrande, utan beror också på miljö, livsstil och mimik.

Ålderstecken tar en del med ro, medan andra tycker de är kosmetiskt störande och vill göra något åt dem. En Restylane behandling syftar till att komma åt och släta ut rynkor som av olika anledningar har börjat framträda. Det är ofta i ansiktet man väljer att injicera Restylane men man kan också använda det på andra ställen på kroppen, till exempel händerna. Alla drabbas förr eller senare av synliga ålderstecken, men det är olika hur snabbt de kommer och i vilken grad. Även om man inte kan förhindra naturens gång så är det många som gör en behandling då och då för att hålla ansiktet slätt och fint.

Synliga ålderstecken

När kroppen åldras så börjar kroppens funktioner avta. Även om man kan leva ett gott och hälsosamt liv i lång tid så blir det synliga åldrandet påtagligt redan vid 20-års ålder. Du kan läsa om kroppens åldrande och mer allmänt kring det på 1177, men strängt taget kan synliga ålderstecken vara:

  • Rynkor
  • Åldersfläckar
  • Pigmentförändringar
  • Dubbelhaka
  • Hängande ögonlock

Du kan förebygga ålderstecken i huden genom att använda bra solkrämer när solen lyser eller när du ska ut och resa. Det tar inte bort det faktum att du så småningom kommer få rynkor, men studier visar att solen och UV-ljus har ett finger med i spelet för att påskynda rynkorna i ansiktet.

Dessutom kan man se till att äta bra. Det finns livsmedel som minskar risken för att rynkorna ska bryta ut i förtid, även om det är mycket genetik som spelar in när det gäller rynkbildning i huden. Morötter, avokado och fet fisk är exempel på livsmedel som är bra för huden. Tobak, droger och alkohol skapar också rynkor som du förebygger bäst genom att helt enkelt hålla dig borta från det. Restylane är populärt för att släta ut rynkor och är ett välbeprövat ämne som kroppen också kan bryta ner.