Är det statement, vardag, cuffs eller studs du letar efter? Här kommer du få inspiration till hur du tar dina örhängen till en ny nivå, genom att inspireras av marknadens snyggaste design och kändisarna på Guldbaggegalan och Ellegalan! Lär också känna din hudton, så vet du bättre vilket smycke som passar din hudton. Kanske visar det sig att du klär i båda? Tur för dig, i så fall!

Här kan du hitta trendiga örhängen som passar vardagen, festen och allt däremellan! Med ett läckert formspråk, balans mellan ädelstenar och metaller kan du bli drottningen av smycken. Låt dig inspireras av kändisarna på Guldbaggegalan som verkligen har satsat på sina smycken i år. Expressens Magda Omerspahic har satt betyg på gästernas outfit och assessorer, och vi badar självklart i recensionerna!

Silver och guld bland favoriterna

Modevärlden är som besatt av smycken just nu och silver och guld verkar inte trötta ut någon. På Guldbaggegalan fick vi se många kändisar med riktiga statementpieaces som inspirerar. Ett annat fokus, som man också ser på Elle-galan i år, är att återanvända klänningar och smycken från förr. Trendigt för i år verkar vara:

  • Smycken i vågiga former
  • Stora örhängen
  • Nättare halsband

Hur vet man då vad man klär bäst i, silver eller guld? Kanske roséguld, rentav? Många experter menar att man kan gå efter tonen på ens hud och hår. Har man varma undertoner brukar man generellt klä bättre i guld, medan silver passar de som har kallare toner i ansiktet och håret. Det är inte alltid helt lätt att avgöra, men ofta får du själv en känsla när du står framför spegeln vilket som passar dig finast. Och är det så att du inte kan bestämma dig, då är det kanske så pass enkelt att du klär bra i båda! Ska du köpa ett smycke till någon du håller kär kan du därför titta på hudtonen och hårtonen, eller kanske smygkolla lite extra på vilken typ av smycken som den bär oftast? Det är med andra ord inte svårt att hitta en Alla hjärtans dag-present till sin flickvän i år, för smycken har sällan varit hetare. Här kan du få lite tips!